Баница на тиган *БЕЗ брашно *БЕЗ кори
Нутриенти в цялата баница:
Белтъчини: 28 грама
Мазнини: 12 грама
Въглехидрати: 10 грама
Калории: 390 kcal
Необходими продукти
100 грама извара, домашна
30 грама краве масло
60 грама кисело мляко, пълномаслено – домашно
10 грама ленено брашно
1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
шарена сол за поръсване
Начин на приготвяне
Сложете изварата, яйцето, млякото, лененото брашно и содата в купичка.
Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Намаслете тиган с диаметър 20 сантиметра с масло.
Изсипете сместа в него и печете за 5 минути на 250 градуса.
Извадете и намажете обилно с останалото количество масло.
Поръсете с шарена сол, много шарена сол.
Приятен апетит!