Изберете страница

Здравословните мазнини & Как да ги използваме

апр. 11, 2016 | Статии

Вид Omega-3 Omega-6 Моно- ненаситени Поли- ненаситени
Ленено масло Маслото най-богато на трудните за намиране Омега 3. Не трябва да бъде загрявано. Използвайте за салати или добавете накрая на ястието. 58% 14% 19% 9%
Масло от тиквено семе Мастните киселини зависят от вида на тиквеното семе. Не нагрявайте. Добавете накрая на готовата храна. 0 – 15% 42 – 57% 34% 9%
Орехово масло Другото масло, което съдържа Омега 3. Поръсете салатата, таратор и др. 5% 51% 28% 16%
Слънчогледово масло Омега 6 наситено масло с богат вкус. Добро е за добавяне към салати или задушени зеленчуци. 0 65% 23% 12%
Сусамово масло Съдържа естествен стабилизатор. Използвайте за приготвяне на задушени зеленчуци или за леко запържено месо и зеленчуци. 0 45% 42% 13%
Фъстъчено масло Ароматно и относително стабилно масло. Подходящо за ниско-температурно печене, задушаване и леко запържване 0 34% 48% 18%
Зехтин – еxtra-virgin Стабилно и много подвижно масло. Подходящо за задушаване и салатни дресинги, сосове и маринати. 0 8% 76% 16%