Изберете страница

Здравословна паста с брашно от Лимец и вкусен сос

апр. 28, 2020 | Рецепти

nutritionНеобходими продукти за 2 порции

  • 100 грама брашно от лимец
  • 1 яйце

contractНачин на приготвяне

Рецепта от наша клиентка

В купа се слага брашното, прави се кладенче и започваме да месим. От началото изглежда трудно, но постепенно добива нужната консистенция. При нужда може да добавите минимално количество вода или да намокрите ръцете си. Полученото твърдо, но не лепкаво тесто се прави на топка, прибира в пликче и се оставя да почине 30 минути в хладилник. След като е отпочинало се изважда и за удобство разделяме на две,и всяка половинка се поръсва обилно с брашно и се разточва възможно най – тънко. Режем на ленти. Вари се в солена вряла вода около 3 минути. Добавяме сос по желание.

“Супер вкусно и здравословно! Правя и пица със същото брашно, ще споделя отново!”

density_mediumИзползвани продукти Балчо