Изберете страница

Шоколадов сладкиш с фъстъчено масло и банани

окт. 12, 2023 | Рецепти

nutritionНеобходими продукти

  • 125 г меко масло
  • 2/3 ч.ч. еритритол / или ½ ч.ч.захар
  • 3 яйца
  • 120 г брашно (пресято)
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. мляно еспресо
  • шепа счукани бадеми/ шепа натрошени орехи
  • кора от половин лимон
  • 2 с.л. натурално какао
  • 100 г натурален шоколад
  • 1 голям банан
  • 4 суп. лъжици фъстъчено масло с намалени мазнини Балчо
  • Правоъгълна тавичка за кекс – около 30-35 см/12 см

contractНачин на приготвяне

  • Загрейте фурната на 180 градуса.
  • Разбийте мекото масло заедно с еритритола /захарта с помощта на миксер.
  • Добавете едно по едно целите яйца, като разбивате между всяко на бавна скорост.
  • В друга купа смесваме сухите съставки – брашното с бакпулвера, кафето, счуканите бадеми/орехи, кората от лимона и какаото. Внимателно ги изсипете в масления крем и разбъркайте добре.
  • Нарежете шоколада на парченца и го разбъркайте леко в сместа.
  • Изсипете половината смес в на маслена и обилно набрашнена форма за кекс (може да се използва и хартия за печене).
  • Подредете отгоре кръгчета банан, разпределете равномерно фъстъченото масло и ги покрийте с втората половина от сместа.
  • Изпечете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45-50 минути или до готовност.
  • Извадете го от формата и го оставете да се охлади напълно преди да го разрежете. Бон Апетит.