+359 2/ 829 02 80; +359 886 611 244 info@balcho.bg

Ленено брашно

Опаковка:

кутия картон 180 g

Хранителна стойност /100 гр/
Енергийност 385 Кcal
Мазнини 8 g
– Наситени мазнини 1 g
Въглехидрати 38 g
– Захари 4 g
– Фибри 58 g
Протеини 42 g
Сол 0 g

Предложения за употреба:

Описание на продукта:

Ленено брашно произвеждаме от предварително обезмаслено висококачествено ленено семе. Натуралният продукт съдържа малко мазнини и много фибри, ценни за регулиране на храносмилането, усвояването на хранителните вещества и нормалната перисталтика. Богато е на лесно смилаеми белтъчини, което го прави незаменимо при диети. Запазва витаминно съдържание на лененото семе и е добър доставчик на витамини А, Е, тези от група В, на магнезий, цинк и Омега 3 мастни киселини. Лигнаните в лененото брашно осигуряват антиоксидантната му сила и са отлични за дамите с хормонални проблеми, препоръчителни са за намаляване на дискомфорта при менопауза.

За какво най-често се използва ленено брашно?

Лененото брашно е носител на цялото богатство от специфични биоактивни вещества, съдържащи се в лененото семе, но е много по-лесно усвоимо от него. Консумацията му

  • подобрява работата на на червата, прочиства ги и облекчава възпаленията, нормализира храносмилането
  • подкрепя редуцирането на теглото, намалява нивата на лошия холестерол, благоприятства усвояването на кръвната захар
  • добър антиоксидант е и засилва неутрализирането на свободните радикали, с което забавя стареенето и мутациите в клетките
  • стимулира имунитета и защитните сили на организма, смята се, че подобрява устойчивостта му на канцерогенните процеси
  • поддържа хормоналния баланс и се препоръчва при климактериум

Ленено брашно можете да използвате в домашно приготвения хляб, в различни сладки и бисквити, както и в сурови барчета и крекери. То е чудесна добавка към мюслито за закуска, както и към салатите и сосовете. Подобрява консистенцията и прави по-плътни кремовете и шейковете. Свойството му да се желира, забъркано с малко вода, се използва за заместване на яйцата или желатина.