+359 2/ 829 02 80; +359 886 611 244 info@balcho.bg

Масло от шипка

Опаковка:

Стъклен флакон 20 мл

Описание на продукта:

Шипковото масло се извлича от семената на шипката чрез метода на  студеното пресоване и е 100% чист натурален продукт, който съдържа  само естествени компоненти.

Хранителна стойност /100г/
Енергийност 980 Kcal
Общо мазнини 99,7 g
Наситени мазнини 6,5  g
Въглехидрати 0 g
Протеини 0 g
Сол 0 g

Описание на продукта:

Шипковото масло се извлича от семената на шипката чрез метода на студеното пресоване и е 100% чист натурален продукт, който съдържа само естествени компоненти.

Предназначение:

Шипковото масло поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в човешката кожа. Това го прави особено подходящо за суха  кожа. При белези (хирургически, порезни рани) и петна (акне, дерматити, кожни дефекти) шипковото масло модулира нарушените кожни структури,  като ги замества с нови, здрави тъкани и нормализира цвета на кожата.  Намалява червенината и пигментацията и дава отлични резултати при изгаряния.  Провокира подновяването на кожни разкъсвания от здрави образувания, с което намалява значително видимостта на стриите. При бременност се препоръчва прилагането на шипково масло върху гърдите  и корема с цел избягване  на бъдещата им поява. Има регенериращ и  подмладяващ ефект, намалява бръчките и всички признаци на  остаряваща  кожа.

Полезни съставки:

  • Естествена ретиноева киселина (Витамин А) – до 5mcg/100g масло;
  • Естествени мазнини: Линоленова( около 45%),Линолова( около   32%);
  • Антиоксиданти: Флавоноиди и Бета-каротини;
  • Витамини С и Е.

ВНИМАНИЕ:

ри излагане на третирана с шипково масло кожа на директна слънчева  светлина има вероятност от поява на петна. Препоръчва са ползването  на маслото върху откритите части на тялото (лице, шия, деколте, ръце)  да става  САМО ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ.