+359 2/ 829 02 80; +359 886 611 244 info@balcho.bg

Орехово брашно

Опаковка:

кутия картон 200 g

Хранителна стойност /100 гр/
Енергийност 364 Kcal
Мазнини 10 гр.
Протеини 45 гр.
Въглехидрати 38 гр.

Описание на продукта:

Ореховите ядки са богати на белтъчини, мазнини, железни, фосфорни, магнезиеви и други минерални соли, на витамини от В-група и цяла гама от микроелементи. Зелените орехчета са богати на витамин С. От тях се приготвя спиртна настойка, която се приема при възпалителни процеси в устната кухина.

Ореховото брашно се получава след студено пресоване на орехови ядки без черупките. Продукта, който остава се смила на брашно. То съдържа 20% мазнини, които съдържат мастни киселини. Ореховото брашно е богато на минерали и аминокиселини. То стимулира благоприятно растежа нa костно-зъбното развитие и укрепването му при децата и възрастните. Укрепва нервната система при хората, заети с умствен труд, стимулира памета.

Добре е да се приема при значителна загуба на телесното тегло, при заболявания на стомаха и червата. Oреховото брашно повишава хранителната стойност на продуктите към които се добавя.