Изберете страница

Бадемови бисквити с 3 основни съставки

окт. 12, 2023 | Рецепти

nutritionНеобходими продукти

  • 1 ч.ч. (250 гр.) бадемов тахан Балчо
  • 3/5 ч.ч. (135 гр.) захар от фурми
  • 1 бр. яйце (на стайна температура)
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. ванилия

contractНачин на приготвяне

  • Загрейте фурната на 180°С.
  • Разбийте яйцето със захарта от фурми в купа, след което добавете добре разбъркания бадемов тахан, содата и ванилията.
  • С помощта на малка лъжица за сладолед или супена лъжица, загребете от сместа и оформете топчета.  Поставете ги върху тава, покрита с хартия за печене на разстояние от 5 см едно то друго. Приплеснете ги с ръце, след което с вилица оформете решетка.
  • Ако сместа ви е по-течна можете да добавите орехово и/ или бадемово брашно „Балчо“ – на око до получаване на смес подходяща за оформяне на топче.
  • Печете за около 12 минути до златист загар. За по-хрупкави бисквити оставете за 15-18 минути като внимавате да не ги изгорите.
  • Оставете бадемовите бисквити да се охладят напълно преди да ги преместите от тавата. Докато са топли са много крехки и рискувате да ги натрошите. Може да съхранявате за няколко дни в съд с плътно затворен капак.

density_mediumИзползвани продукти Балчо